Martin Ukkelberg imponerer igjen

Martin Ukkelberg kåres til årets 18-åring av Agder Friidrettskrets etter imponerende resultater.

– Det er gøy å trene når en ser resultatene og gjør det bra i konkurranser. Jeg trener mye og har ikke mye pausetid, men det er viktig å restituere og slappe av også, sier Ukkelberg til Lindesnes Avis. 17. september i fjor satte Ukkelberg personlig rekord på halvmaraton i København med tiden 1.10.43. Det var årets beste i juniorklassen.Den personlige rekorden fra København håper han snart blir slått.
Imponerte friidrettskretsen
– 31.52 er en sterk tid på 10 000 meter. Det å gjøre det som juniorutøver er kjempeimponerende, sier daglig leder i Agder Friidrettskrets, Kristian Opsal.
Rangeringen av prestasjonene blir utregnet fra tyrvingtabellen, som er en tabell hvor prestasjoner blir utregnet på tvers av grenene og aldersgruppene.
– Ukkelberg havnet på 1047 poeng, som var det beste resultatet i kretsen. Det å komme over 1000 poeng er skikkelig solid. Den 18-åringen som har høyest poengsum, blir plukket ut som årets 18-åring. Han var klart best på resultatlistene, sier Opsal.
Han sier at det ligger mye hardt arbeid bak å bli årets 18-åring.
– Det er ikke noe som kommer automatisk. Det kreves mye trening for å komme opp på det nivået. Det er fortsatt en god jobb fram for å bli best i seniorklassen, men jeg vil absolutt tro at det er mulig for han å ta de stegene som er nødvendig, sier Opsal.

Marnardal Idrettslag gratulerer og ønsker Martin lykke til videre med løpekarrieren.