Neste O-løp -27. aug. - Endret startsted - Togstoppen på Øyslebø

Hei - Vi har dessverre ikke fått de nye kartene enda. Det kan derfor ikke bli løp på Fidjestøl slik det var satt opp. Det blir istedet fra Togstoppen på Øyslebø.

Fra Øyslebø sentrum kjører en østover forbi skolen og over Skjæveslandsbrua. Ta til venstre rett etter brua. Etter ca 75 m går veien og stien opp til høyre. En følger så den gamle kjørkestien oppover mot togstoppen og litt forbi denne.

Det blir som vanlig start fra kl 18.00 til 19.00.

Vel møtt på O-løp.

Vedlegg:
Last ned denne filen (Togstoppen på Øyslebø.ppt)Togstoppen på Øyslebø.ppt[ ]822 kB
Se vedlagte Resultater

Svenke og Tor Arne, dere har løpt riktig såvidt jeg kan se, men jeg har desverre ikke klart å få opp strekktider for dere av en eller annen grunn.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results.pdf)results.pdf[ ]128 kB
Last ned denne filen (splittimes.pdf)splittimes.pdf[ ]150 kB
Minner om Trengingsløp fra Garveriet på Øyslebø tirsdag 20.August kl 18.

Mh. Peder 
Vedlegg:
Last ned denne filen (Terminliste O-løp 2019 (3).pdf)Terminliste O-løp 2019 (3).pdf[Terminliste 2019]279 kB
Tre deltakere vekslet på å ha ledelsen i lang løype i årets klubbmesterskap i orientering, men Kjetil Auklands sluttspurt på de to siste strekkene sikret ham sin første tittel som klubbmester. 

Løypa var lagt i relativt åpent terreng i området rundt Skoland, med start ved Art Café, helt i vestenden av Birkelandsvannet. Midtveis i løpet var det hjemmefavoritten Egil Andersen som ledet med over minuttet foran Peder Møll og med Kjetil Aukland nede på tredjeplassen, etter at Aukland hadde rotet bort flere minutter på post 8. På post 14 og 15 forsvant Andersens forsprang, og Peder Møll holdt ledelsen frem til nest siste post, men herfra og inn styrte Kjetil Aukland med stø kurs og bra fart inn til mål. Dermed knep han seieren til slutt, med kun 20 sekunders margin.

I mellomløypa holdt Kristen Bue ledelsen i første del, men etter en kraftig bom på post 8 overtok Tor Arne Nåstad ledelsen, og selv om Bue knappet innpå igjen post for post så var det Nåstad som holdt unna med litt over ett minutts margin.

I barneløypa navigerte både Herman og Molly Skjævesland stødig fra post til post og fikk velfortjent applaus under premieutdelingen.

Arrangementet ble avsluttet med bading, pølser og brus ved Birkelandsvannet, og ellers god o-prat.
Dermed er vårsesongen over, og til høsten møtes vi igjen til nye løp, da også med nytt o-kart i Høyeheia.
God sommer!
Vedlegg:
Last ned denne filen (km19_results.pdf)Resultatliste[ ]87 kB
Last ned denne filen (km19_splits.pdf)Strekktider[ ]125 kB
Været hadde nok en påvirkning på deltagelsen i tirsdagens treningsløp på Svinstad, med kun ni deltakere i regnet. Ola Sløgedal var raskest i lang løype, mens Bertine R. Møll vant med god margin i mellomløypa.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_svinstad19.pdf)Resultatliste[ ]79 kB
Last ned denne filen (splits_svinstad19.pdf)Strekktider[ ]114 kB
Det ble jevnt i toppen av resultatlista på tirsdagens løp i Uslandsheia. Kjetil Auklands løype viste seg krevende for deltakerne, men Stian Skjævesland kom seg rundt lang løype på 51:09. Kristen Bue var stødigst i mellomløypa med tiden 46:20. 18 løpere deltok denne gangen.
Vedlegg:
Last ned denne filen (usl_results.pdf)Resultatliste[ ]82 kB
Last ned denne filen (usl_splits.pdf)Strekktider[ ]116 kB
Regnet høljet ned i store deler av treningsløpet på Røllend. Det skilte kun 15 sekunder mellom de to løperne i tet etter 8 av 10 poster i lang løype, men Ola Sløgedal holdt igjen hodet kaldt på slutten og innkasserte en ny seier med to minutters margin med sin slutt-tid på 37:14. I mellomløypen var det Øycind Udø og Tone Marie Usland som fant best frem og vant denne klassen. Det var 18 deltakere totalt.
Vedlegg:
Last ned denne filen (rollend_r2.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Last ned denne filen (rollend_s2.pdf)Strekktider[ ]117 kB
Treningsløpet 14 mai gikk i flott vær og terreng på Villeheia.

Vedlagt Resultater og strekktider. Børje Svennson hadde desverre brikkeproblemer, og resultater mangler derfor.

Stor takk til SSOK for låne av tidtakingsutstyr mens vårt eget er inne hos produsent for service!
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_solaas140519.pdf)results_solaas140519.pdf[Resultater]122 kB
Last ned denne filen (splittimes_solaas140519.pdf)splittimes_solaas140519.pdf[Strekktider]273 kB
Da er endelig turorienteringen for 2019 klar! I år er turorienteringen lagt ut på 2 ulike steder. Et kart over Skjernøya i Mandal med én tur og et kart over Nomeheia / Flonghei på Øyslebø med omtrentlig 3 løyper.

Turorienteringen kan kjøpes på Nærbutikken Øyslebø (AG Vigemyr) for kr. 200,-.
Det er også mulig å betale med Vipps til 516858.
De lokale løperne ble satt på plass av Eirik Heddeland Martens som leverte en sterk tid på lang løype i onsdagens treningsløp med start i Spilling-krysset. Jørgen Sæbø hadde lagt en løype som bød på utfordringer for flere av deltakerne. Knut Skjæveland tok seieren i mellomløypa, forn Tor Arne Nåstad og Kari Glesne Ugland.

Dessverre har vi hatt problemer med tidtakingssystemet også i sesongens tre første løp. Stian sjekker dette med leverandør denne uka og vi håper å en snarlig løsning, så vi igjen kan få lagt ut strekktider.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_spilling 20192.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Ola Sløgedal var raskest i lang løype på Dynestøl tirsdag 23. april. 15 løpere deltok i sesongens andre treningsløp.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_dynestøl 2019.pdf)Resultatliste[ ]83 kB
Terminlista for O-løp 2019 er nylig oppdatert. Løpet 27. aug blir fra Togstoppen på Øyslebø
Vedlegg:
Last ned denne filen (Terminliste O-løp 2019.doc)Terminliste O-løp 2019.doc[ ]431 kB
I flott vårvær startet årets o-sesong med en flat, men utfordrende løype i Furulunden. Stian Skjævesland var raskest gjennom de 16 postene i lang løype på 30:26, drøye minuttet foran Ola Sløgedal. 25 deltakere var med på sesongstarten. 

Dessverre var ikke tidtakerutstyret helt med denne dagen, så strekktidene ble ikke lagret i systemet, men det er nå rettet opp i og vil bli som normalt fra neste løp.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_furulunden2019.pdf)Resultatliste[ ]120 kB
Da er vi endelig klar for sesongstart i orientering!
Det starter med treningsløp i Furulunden i Mandal, tirsdag 9. april med start mellom kl 18 og 19.
Løypelegger er Lars Peder Vaaje.

Terminlista er under utarbeidelse og vil komme på nettsiden så fort den er klar.
Det blir premieutdeling for treningskarusellen og Turorientering 2018 i kantina på rådhuset Tirsdag 23. oktober kl1800.

Mvh O-gruppa
I de mørke skogene på Skjævesland var det Stian Skjævesland som hadde hjemmebanefordelen og løp inn til seier i årets siste treningsløp i orientering. For første gang på en del sesonger var det satt opp nattløp på terminlista og totalt 11 deltakere dristet seg ut i mørket med hodelykt. Et vellykket arrangement i en fin løype fra løypelegger John Øyslebø.
Vedlegg:
Last ned denne filen (natt_results.pdf)Resultater[ ]54 kB
Last ned denne filen (natt_splittimes.pdf)Strekktider[ ]77 kB
På tirsdag er det sesongavslutning for O-gruppa. (Det er likevel slik at vi har et løp til. Det er nattløpet tirdag 25.9.) Nå på tirsdag 18. Blir det O-løp i Mandal med samling på Smoi etterpå.
Start fra Hestetroa fra kl 17.00.
Dette blir et sprintløp. Det blir endel på vei så det anbefales joggesko.  Det er som vanlig tre løyper.  Etterpå blir det samling på Smoi. Her blir mat og drikke. Vi håper på mange deltakere og ei hyggelig stund etter løpet..

Velkommen på O-løp 

O-gruppa i MIL
25 deltagere løp Mandal sentrum på kryss og tvers i sesongens siste normale treningsløp tirsdag. Kari og Oskar hadde lagt en artig løype i bygatene som startet med en tøff post rett opp til toppen av Uranienborg, men heldigvis flatet noe mer ut etter hvert. Stian Skjævesland navigerte raskest gjennom de 18 postene i lang løype og vant foran Øyvind Udø og Ola Sløgedal. I mellomløypa var det Lars og Eirik Glesne som hadde raskest tid. 8 barn deltok i nybegynnerløypa. Etter at alle var i mål ble det en trivelig avslutning med pizza og brus på Smoi, tradisjonen tro.
Vedlegg:
Last ned denne filen (mandal18_results.pdf)Resultater[ ]56 kB
Last ned denne filen (mandal18_splittimes.pdf)Strekktider[ ]68 kB
Ola Sløgedal deltok ikke selv denne uka, men hadde laget en kortløype for de resterende o-løperne i juletreterrengen på Skogen. Her var Lars Peder Vaaje suveren i langløypa, med over fire minutters margin til Arild Bjørkenes og Egil Andersen på de neste plassene. I kortløypa var det Eirik og Lars Glesne som vant sekundstriden og kapret bestetid.
Vedlegg:
Last ned denne filen (skogen18_results.pdf)Resultater[ ]53 kB
Last ned denne filen (skogen18_splits.pdf)Strekktider[ ]74 kB
Ola Sløgedal fikk hard konkurranse fra nabokommunen i treningsløpet på Finsland, men klarte likevel å komme i mål på bestetid, 57 sekunder foran Reidar Heivoll.
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_finsland2.pdf)Resultater[ ]52 kB
Last ned denne filen (splittimes_finsland2.pdf)Strekktider[ ]72 kB
Siste tirsdagen i august hadde o-løperne navigert seg frem til Tores hytte på Uslandsheia, og herfra gikk løypene som løypelegger Arild Hetland hadde satt ut. Igjen var det Ola Sløgedal som var i en egen klasse på langløypa, mens Tor Arne Nåstad begynner å bli rutinert på mellomløyper og gikk av med seieren der. 
Vedlegg:
Last ned denne filen (results_uslandsheia_2018.pdf)Resultatliste[ ]54 kB
Last ned denne filen (splittimes_uslandsheia_2018.pdf)Strekktider[ ]77 kB
Sommerferien var over og startet med en fin, men for mange ganske utfordrende løype fra løypelegger Børje Svensson. I terrenget rett sør for Spillingkrysset var det Ola Sløgedal som fant veien best i langløypa, snaue ti minutter foran Stian Skjævesland på andreplass. I mellomløypa var det en tett kamp mellom Tor Arne Nåstad og John Gunnar Lauvdal, men Tor Arne kom inn drøye minuttet foran i mål. Løpet hadde 20 deltakere totalt.
Vedlegg:
Last ned denne filen (resultater_spillingkrysset2018_2.pdf)Resultater[ ]55 kB
Last ned denne filen (splits_spilling2018_2.pdf)Strekktider[ ]67 kB
Hovedsponsorer